13 października 2017 Zastawa stołowa - Twoja wizytówka

  Profesjonalne lokale gastronomiczne w swoim funkcjonowaniu powinny zadbać o wiele istotnych elementów. Warto zastanowić się jednak na elementach, które tworzą tzw. "pierwsze wrażenie" dla klientów. Nie trzeba nikomu tłumaczyć, jak ważny jest to element i jak trudno jest...

6 października 2017 Twarda woda - awarie, wysokie koszty... Jak temu zapobiec?

Profesjonalne urządzenia znajdujące się w lokalach gastronomicznych wymagają odpowiedniej dbałości. Jeżeli zależy Ci na tym, aby działały one prawidłowo, to musisz stale dbać o ich stan techniczny. Jednym z najważniejszych zabiegów jest kontrola twardości wody - dotyczy ona...

3 października 2017 Imprezy zamknięte - opłacalne dla gastronomii?

Z pewnością wielu z Was spotkało się z sytuacją, kiedy chcieliście odwiedzić jakiś lokal, ale było to wtedy to niemożliwe. Jak się później okazało, spowodowane to było trwającą lub wkrótce rozpoczynającą się tam imprezą zamkniętą. W takich sytuacjach lokale...

22 września 2017 Frytki, burgery, fast food - przygotuj je szybko!

Bary i lokale fast-food już od wielu lat są bardzo popularne w polskich miastach. Według przeprowadzonych badań, konsumenci w Polsce coraz więcej środków przeznaczają na tzw. "jedzenie na mieście". Składają się na to oczywiście wizyty w różnego rodzaju lokalach...

15 września 2017 Profesjonalna kuchnia? Tylko z profesjonalnym wyposażeniem

Profesjonalne kuchnie mogą działać sprawnie tylko w przypadku, kiedy są odpowiednio wyposażone. Pozwala to nie tylko skrócić czas przygotowywania posiłków, ale również ułatwić wykonywanie codziennych czynności i ułatwienie pracy znajdującym się tam osobom....

8 września 2017 Jak sprzedawać pieczywo w piekarni i cukierni?

Jeżeli zastanawiasz się nad pytaniem postawionym w tytule, to mamy dla Ciebie proste rozwiązanie. Aby skutecznie sprzedawać pieczywo, należy do tego stworzyć odpowiednie warunki. Składa się na to wiele różnego rodzaju działań, których końcowym efektem jest...

1 września 2017 Nowoczesne witryny cukiernicze - prezentacja [WIDEO]

Współcześnie coraz większą wagę przykłada się do ekspozycji produktów spożywczych. Dotyczy to zarówno sklepów, jak i lokali gastronomicznych. W tym celu doskonale sprawdzają się różnego rodzaju urządzenia, które umożliwiają doskonałą...

25 sierpnia 2017 Wybierasz wyposażenie gastronomii? Postaw na współpracę

Decydując się na otwarcie lokalu gastronomicznego, stajesz przed podjęciem wielu decyzji, które będą miały bardzo duży wpływ na jego funkcjonowanie. Jedną z najważniejszych kwestii jest dobór wyposażenia takiego lokalu. Jest to niezwykle istotne, bowiem jest to...

Restauracje i lokale gastronomiczne w okresie letnim podlegają zjawisku sezonowości
22 sierpnia 2017 Wakacje w gastronomii - żniwa czy początek problemów?

Okres wakacyjny to szczególny czas w ciągu każdego roku kalendarzowego. Wyjątkowość tego okresu przejawia się także w działalności branży gastronomicznej. W ciągu 3-4 miesięcy letnich, począwszy od czerwca do września, lokale gastronomiczne mogą przeżyć doskonały czas...

Kostkarka do lodu do wyposażenia barowego
21 lipca 2017 Zobacz jak pracują kostkarki do lodu! [WIDEO]

Na wyposażeniu barowym niezbędne są profesjonalne urządzenia, które umożliwiają wygodną, a zarazem wydajną pracę. Jednymi z takich urządzeń są kostkarki barowe, które umożliwiają produkcję kostek lodu. Profesjonalne kostkarki do lodu powinny charakteryzować się...

14 lipca 2017 Przygotuj najlepsze soki dzięki nowoczesnym wyciskarkom! [WIDEO]

Chciałbyś przygotowywać pyszne soki z ulubionych owoców i warzyw? W tym celu niezbędne są odpowiednie urządzenia gastronomiczne, które pozwolą Ci nie tylko zaskoczyć swoich gości czy klientów doskonałym smakiem, ale również oszczędzą Twój czas i...

7 lipca 2017 Dekorowanie ciast i tortów - zobacz jak to robią najlepsi! [WIDEO]

Przygotowywanie oryginalnych wypieków wymaga zastosowania odpowiednich akcesoriów. Niezależnie od tego, czy odbywa się to w profesjonalnej cukierni czy też w domowych warunkach, warto zadbać o dobór właściwego sprzętu. Współcześnie, cukiernicy używają...

4 lipca 2017 Krajalnice do wędlin, do sera i do pieczywa - zobacz jak działają! [WIDEO]

Zarówno sklepy, jak i profesjonalne lokale gastronomiczne wymagają stosowania nowoczesnych, niezawodnych urządzeń gastronomicznych. Dzięki nim, codzienna praca przebiega szybko i sprawnie. Doskonałym przykładem są krajalnice gastronomiczne, które umożlwiają szybkie i...

23 czerwca 2017 Profesjonalne piece gastronomiczne - sprawdź jak działają! [WIDEO]

Odpowiednie urządzenia grzewcze to niezbędny element wyposażenia każdego lokalu gastronomicznego. Warto zadbać, aby były one jak najwyższej jakości. Współczesne urządzenia grzewcze cechują się zastosowaniem nowoczesnych rozwiązań technologicznych, dzięki czemu ich obsługa...

16 czerwca 2017 Zobacz nowoczesne witryny do lodów [WIDEO]

Sprzedaż lodów w cukierni, kawiarni czy lodziarni wymaga zastosowania nowoczesnych urządzeń. Pozwala to zarówno przechowywać lody w odpowiedniej temperaturze, a także efektownie eksponować je klientom. W tym celu doskonale sprawdzają się witryny do lodów,...

Urządzenie do lodów sorbetów granitor GT 1 Touch
9 czerwca 2017 Maszyny cukiernicze i urządzenia do lodów - zobacz je na własne oczy! [WIDEO]

Funkcjonalne urządzenia i maszyny to podstawowy element wyposażenia sklepów i lokali gastronomicznych. Na wyposażeniu cukierni, lodziarni czy kawiarni niezbędne są wysokiej jakości maszyny cukiernicze oraz urządzenia do lodów. Niezwykle ważne jest, aby były one wydajne, a...

Ekspres automatyczny Saeco Aulika Mid do wyposażenia kawiarni
2 czerwca 2017 Nowoczesne ekspresy do kawy - zobacz jak działają! [WIDEO]

Kawa to współcześnie jeden z najchętniej wybieranych napojów przez konsumentów. Jest ona doskonała podczas spotkań towarzyskich oraz w wielu innych sytuacjach. Aby jej smak i zapach był zawsze wspaniały, należy zadbać o odpowiednie urządzenia do jej...

Regały chłodnicze w supermarketach do chłodzenia nabiału, mięsa
26 maja 2017 Jak wybrać urządzenia chłodnicze?

Zarówno w sezonie letnim, jak i w pozostałej części roku, jednym z najważniejszych elementów wyposażenia gastronomii są urządzenia chłodnicze. Dotyczy to zarówno małych sklepów i obiektów handlowych, jak i dużych restauracji, kawiarni i innych lokali...

Sprzedawanie lodów w gastronomii wymaga urządzeń i akcesoriów do lodów
19 maja 2017 Wiosna i lato - sezon sprzedaży lodów

Kiedy rozpoczyna się prawdziwa wiosna, w gastronomii rozpoczyna się zwiększony sezon sprzedaży lodów. Aby w pełni wykorzystać ten okres, należy wykonać szereg działań, mogących zapewnić satysfakcjonujące wyniki sprzedaży. Jednym z najważniejszych zadań jest odpowiednie...

12 maja 2017 Marketing internetowy w gastronomii - strona WWW, social media

Jeśli zadamy sobie pytanie, gdzie ówcześnie ludzie spędzają najwięcej czasu, to odpowiedź wydaje się jasna. Jeśli dodamy do tego kwestię, co jest głównym źródłem wyszukiwania informacji, wszystko staje się jeszcze bardziej klarowne. Najważniejszym...

wstecz 1 2 3 4 dalej
strona 1 z 4 (wszystkich: 73)