Nadstawki gastronomiczne

Produktów: 123

Profesjonalne meble to podstawa każdej kuchni w lokalu gastronomicznym. Nie mogą być drewniane ani ze sklejki, ponieważ szybko by się zniszczyły, a utrzymanie ich w czystości byłoby niemal niemożliwe. Dlatego meble gastronomiczne powinny być odporne na wilgoć, działanie wysokich temperatur, a także wszelkie uszkodzenia, o które nietrudno podczas intensywnego gotowania. Często takie mebli kompletuje się z nadstawek gastronomicznych, z których łatwo stworzyć modułową układankę odpowiadającą potrzebom kucharzy. Nadstawki gastronomiczne to również prosty sposób na poszerzenie przestrzeni roboczej. Niektóre z nich mają funkcje podgrzewania, co znacząco ułatwia pracę kuchni i pozwala zachować odpowiednią temperaturę dania do momentu wydania go na salę. Nadstawki gastronomiczne również powinny być wykonane ze stali nierdzewnej. Warto wzbogacić nimi wyposażenie zarówno dużych kuchni, jak i małych przestrzeni w kawiarniach czy rodzinnych restauracjach.

czytaj więcej

Filtry i Kategorie

W każdej kuchni potrzeba dużo miejsca do efektywnej i sprawnej pracy. Dodatkową przestrzeń roboczą można łatwo zyskać, dokupując do standardowych mebli nadstawki gastronomiczne. Nie są to zwykłe półki, a profesjonalne blaty, do produkcji których wykorzystuje się stal nierdzewną. Dzięki temu łatwo je umyć i są odporne na różnego rodzaju uszkodzenia, a to niezwykle ważne przy intensywnym użytkowaniu. Ponadto nadstawki gastronomiczne ze stali nierdzewnej odpowiadają restrykcyjną wymogom sanitarnom, co ma kluczowe znaczenie w prowadzeniu przedsiębiorstwa. Ważną zaletą nadstawek gastronomicznych jest także mobilność – łatwo można je przestawić w inne miejsce, przez co przestrzeń do pracy można dowolnie dostosowywać. Występują w różnych rozmiarach i rodzajach, dlatego z łatwością znajdziesz takie, które można ustawić na stole czy szafce, jedno- i dwupoziomowe. Dostępne są również nadstawki gastronomiczne grzewcze.

Zalety nadstawek gastronomicznych

Uporządkowana przestrzeń pracy nie tylko podnosi samopoczucie, ale przede wszystkim przekłada się na szybkość i efektywność wykonywania działań. Jest to szczególnie ważne w lokalach gastronomicznych, w których czas przygotowania posiłków ma kluczowe znaczenie. Możliwość zorganizowania przestrzeni do gotowania w sposób najbardziej ergonomiczny to główna zaleta nadstawek nierdzewnych. Poza zwiększeniem przestrzeni roboczej i odpowiedniej jej zorganizowaniem takie meble gastronomiczne dodaj również miejsca do przechowywania (nadstawki dwupoziomowe). Inwestycja w dodatkowe wyposażenie jest przy tym naprawdę opłacalna. Nadstawki gastronomiczne ze stali nierdzewnej są produktem o niezwykłej trwałości, a dodatkowo – spełniającym wymogi sanitarne. Możesz ich używać zarówno w kuchni, gdzie będą znosiły działanie wysokiej temperatury i dużą wilgoć, jak i w chłodni, czyli w miejscu o niskiej temperaturze, w którym żadne inne rozwiązanie się nie sprawdzi. Nie musisz się również o obawiać o wszelkie uszkodzenia mechaniczne: zarysowania czy obicia. Stal nierdzewna jest materiałem o dużej trwałości i wytrzymałości, dlatego z pewnością wytrzyma wiele lat codziennego, bardzo intensywnego użytkowania.

Jakie są więc zalety nadstawek gastronomicznych?

  • Mają wzmocnione półki, które wytrzymają duże obciążenia.
  • Są odporne na działanie wysokiej i niskiej temperatury (sprawdzą się też w chłodniach),a także na wilgoć i działanie pary wodnej.
  • Cechuje je trwałość i wytrzymałość (nie straszne im zarysowania, odrapania i inne uszkodzenia).
  • Spełniają wymogi sanitarne i łatwo je umyć.