Piece piekarnicze i cukiernicze

Produktów: 0

Piec piekarniczy jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni, w której przygotowuje się wypieki. Wśród nowoczesnych urządzeń tego typu szczególnie warte polecenia są piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe. Posiadają specjalny układ grzewczy, który sprawia, że temperatura wewnątrz urządzenia rozkłada się równomiernie, a przygotowywane w nim potrawy nie wysychają i są równo wypieczone w każdym miejscu. Zakup pieca piekarniczego konwekcyjnego przekłada się również oszczędność energii elektrycznej. Dostępne modele pieców piekarniczych mają różne pojemności, dzięki czemu znajdują zastosowanie zarówno w małych, domowych kuchniach (urządzenia o pojemności do 19 l),jak i profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Szczególnie dużą popularnością cieszą się te pochodzące od uznanych producentów: Hendi, Bartscher czy Unox.

czytaj więcej

Filtry i Kategorie

Brak produktów do wyświetlenia dla wybranych kryteriów.

Spróbuj poprawić warunki wyszukiwania.

Konwekcyjne piece piekarnicze

Wśród nowoczesnych pieców piekarniczych prym wiodą piece konwekcyjne. Technologia, jaką wykorzystują pozwala na znacznie szybsze przygotowywaniu pieczywa, co przekłada się energooszczędność i wydajność. Zbudowane są z komory, wyposażonej w system grzewczy oraz termoobieg. Konwekcyjne piece piekarnicze służą zarówno do podgrzewania, jak i wypiekania pieczywa i bułek. Ich ważną cechą jest również układ nawilżający, który zapewnia odpowiednią wilgotność dań, które się w nich przygotowuje. Wszystkie dostępne modele mają przeszklone drzwi i profesjonalny układ sterowniczy, który pozwala na dokładne kontrolowanie postępów pracy.

Piece piekarniczo-cukiernicze, konwekcyjno-parowe

Piece piekarniczo-cukiernicze są konstruowane tak, żeby minimalizować utratę energii cieplnej poprzez doskonałą izolację ścian i zastosowanie specjalistycznych uszczelek drzwiowych. Z kolei intuicyjna obsługa sprawia, że z przygotowaniem wypieków poradzi sobie każdy, nawet najmniejszy stażem adept sztuki piekarniczej. Profesjonalne piece piekarnicze pracują w trybach konwekcyjno-parowych. W zależności od wybranego programu pracy, mogą generować parę o temperaturze od 30 do 130°C, a także gorące powietrze bądź kombinację pary i gorącego powietrza. W piecach konwekcyjno-parowych stale mierzona jest wilgotność w komorze i w zależności od jej poziomu, mamy możliwość zwiększenia wilgotności wewnątrz pieca lub odprowadzenie pary na zewnątrz, co przekłada się na oszczędność czasu i pieniędzy.