Wyposażenie pizzerii

Produktów: 1

W tradycyjnej kuchni włoskiej liczy się nie tylko świeżość i najwyższa jakość składników używanych do przygotowywania pizzy i innych potraw. Wydobędziesz z nich to co najlepsze, używając profesjonalnego sprzętu do pieczenia ciasta oraz obróbki termicznej wchodzących w skład dania produktów. W tej kategorii towarów dostępne są specjalistyczne urządzenia do przygotowywania wyśmienitej pizzy, a także poręczne akcesoria i przybory, bez których profesjonalne przyrządzenie tego popularnego przysmaku byłoby niemożliwe.

czytaj więcej

Filtry i Kategorie

Najwyższej jakości piece do pizzy

Żadna pizzeria nie może obyć się bez specjalistycznego pieca do pizzy. Wybór najlepszego modelu zależy od wielkości lokalu oraz liczby odwiedzających go na co dzień gości. U nas możesz nabyć zarówno piece elektryczne, jak i gazowe. Te pierwsze cechuje łatwość obsługi oraz możliwość ustawienia dowolnej temperatury. Z kolei długofalowa eksploatacja pieców gazowych pomimo konieczności ciągłych przeglądów instalacji wentylacyjnych okazuje się bardziej opłacalna niż w przypadku pieców zasilanych energią elektryczną. Urządzenia jedno- i dwukomorowe, a także wielokomorowe nadają się do  ciągłej pracy w użytkowaniu komercyjnym, przy czym większa liczba komór pozwala na równoczesne przygotowywanie pizzy dla kilku klientów, co skraca czas ich oczekiwania na realizację zamówienia. W niektórych lokalach idealnym rozwiązaniem będzie zakup pieca przelotowego. Jest to urządzenie, które dzięki specjalnej wysuwanej podstawce pozwala na włożenie pizzy z jednej strony oraz wyjęcie gotowej potrawy z drugiej. Do nabycia u nas są także ergonomiczne, wykonane ze stali nierdzewnej podstawy pod piec do pizzy.

Do mechanicznej obróbki ciasta warto wybrać profesjonalną wałkownicę elektryczną oraz mikser planetarny lub spiralny. Wykonana ze stali nierdzewnej wałkownica nie nagrzewa ciasta podczas pracy, umożliwiając jego precyzyjne rozwałkowanie. Miksery zaopatrzono w funkcjonalne dzieże do efektywnego mieszania ciasta. Do przechowywania przyrządzonej pizzy należy użyć profesjonalnego stołu chłodniczego z układem chłodniczym umieszczonym na dole lub na boku urządzenia.

Akcesoria i przybory do pizzy

Za niezbędny element wyposażenia każdej pizzerii należy uznać także łopaty do pizzy służące do wyjmowania upieczonego ciasta z rozgrzanego pieca. Przy doborze tych narzędzi trzeba wziąć pod uwagę wielkość i kształt piekarnika, dlatego też akcesoria te dostępne są w różnych formach (mogą mieć na przykład podstawę trójkątną, prostokątną, okrągłą itp.). Równomierny wypiek pizzy gwarantują odpowiednio dobrane blachy oraz siatki o solidnej, bardzo wytrzymałej konstrukcji.