Krajalnice do pieczywa

Produktów: 3

Idealnie pokrojony chleb jest potrzebny w każdym lokalu gastronomicznym, nie tylko piekarni czy sklepie spożywczym. Uzyskanie kromek o właściwej grubości jest możliwe dzięki krajalnicy do pieczywa. Przy pomocy tego urządzenia można szybko i precyzyjnie pokroić dowolny bochenek, zachowując przy tym wszelkie względy bezpieczeństwa. Spośród dostępnych krajalnic do chleba można wybrać modele o różnych wymiarach i wydajności. Profesjonalne urządzenia tego typu cechują się dużą precyzją wykonania, bezpieczeństwem pracy i trwałością, dzięki wykorzystaniu do ich produkcji materiałów najwyższej jakości. Najbardziej cenieni producenci krajalnic do chleba to: Lozamet, DAUB i Jack. Oferują zarówno urządzenia przemysłowe, jak i mniej profesjonalne, wolnostojące i samoobsługowe krajarki.

czytaj więcej

Filtry i Kategorie

Urządzenia do krojenia pieczywa

Automatyczne krajalnice do chleba pozwalają na uzyskanie równych kromek o określonej grubości z różnych rodzajów pieczywa. Urządzenia do krojenia pieczywa wolnostojące czy stołowe znajdą zastosowanie nie tylko w piekarniach i cukierniach, ale także sklepach spożywczych (w których pieczywo kroi się na życzenie klienta) i lokalach gastronomicznych, w których stanowi ono dodatek do serwowanych potraw. Krajalnica przemysłowa służy przede wszystkim liniom produkcyjnym, w których powstają bochenki o konkretnych, powtarzalnych rozmiarach, a po przejściu przez taśmociąg krajalnicy trafiają do pakowania.

 

Dostępne są także krajalnice do chleba taśmowe z możliwością regulacji siły docisku i wyposażone w grzebień popychający. Dzięki temu mogą służyć do krojenia zarówno twardego, pełnoziarnistego pieczywa, jak i miękkiego chleba pszennego czy tostowego. Ważną cechą tego typu urządzeń są również szeroko dostępne i tanie noże, które można z łatwością wymienić.