Konserwatory do lodów

Produktów: 25

Decydując się na prowadzenie działalności w branży gastronomicznej, należy zdawać sobie sprawę z istoty kompletowania wyposażenia najwyższej jakości. Choć istotną rolę odgrywają zarówno sam serwowany produkt, jak i profesjonalizm obsługi, nie sposób zapewnić gościom najwyższego standardu świadczonych usług bez odpowiedniego sprzętu. W przypadku lodziarni lub innego lokalu mającego w ofercie lody gałkowe kluczowym urządzeniem gastronomicznym okazuje się konserwator do lodów. Wciela się bowiem w rolę witryny ekspozycyjnej, która pozwala jednocześnie przechowywać produkt w optymalnych warunkach. Wysokiej klasy inżynieria chłodnicza gwarantuje utrzymanie odpowiedniej temperatury, a szerokie spektrum modeli umożliwia dopasowanie do indywidualnych potrzeb. Dystrybutory do lodów odróżniają się nie tylko parametrami technicznymi, ale także designem. Asortyment obejmuje urządzenia od renomowanych producentów, które znajdują swoje zastosowanie w lodziarni, cukierni, kawiarni, a nawet niektórych restauracjach.

czytaj więcej

Filtry i Kategorie

Podstawowe wyposażenie lodziarni

Lokale gastronomiczne oferujące swoim klientom smaczne lody gałkowe przeżywają w okresie letnim prawdziwe oblężenie. Ludzie chętnie decydują się wówczas na tego rodzaju przysmaki, szukając swoistej ochłody. Aby dotrzeć do szerokiego grona konsumentów przy licznej konkurencji, trzeba jednak czymś się na jej tle wyróżnić. Niejednokrotnie pomaga w tym profesjonalny konserwator do lodów. W prezentowanej kategorii znajdują się urządzenia:

  • do użytku wewnętrznego,
  • przeznaczone na zewnątrz,
  • o charakterze mobilnym.

 

Wybierając odpowiedni model, można z powodzeniem zaprezentować swoje wyroby w atrakcyjny sposób w lokalu, a także poza nim. Jeśli sam dystrybutor wygląda przyjemnie dla oka, z pewnością przyciągnie do siebie wielu lodowych smakoszy. Wzornictwo ma w jego przypadku istotne znaczenie, ponieważ w odróżnieniu od wielu akcesoriów do lodów, jest on widoczny dla klientów.

 

Zastosowanie zaawansowanych rozwiązań technologicznych z zakresu inżynierii chłodniej sprawia, że przechowywanie lodów w odpowiednich warunkach (od -20 do -10°C) jest możliwe nawet wtedy, gdy temperatura powietrza osiąga bardzo wysokie wartości. Sprzyjają temu również kuwety do lodów będące integralną częścią konserwatorów. Warto dokupić do nich również dedykowane pokrywki, dzięki którym przysmaki na dłużej zachowują swoją świeżość oraz niepowtarzalną konsystencję.

Witryna ekspozycyjna na lody w lokalu gastronomicznym

Dystrybutory do lodów mieszczą od kilku do nawet kilkudziesięciu kuwet. Wybór konkretnego modelu, jako jeden z czynników, warunkuje zatem liczba porcji, którą chcesz prezentować swoim klientom. Spośród parametrów, na które warto zwrócić uwagę, należy wyróżnić także wymiary, pojemność użytkową, powierzchnię blatu roboczego, masę urządzenia, rodzaj czynnika chłodniczego, zapotrzebowanie mocy chłodniczej, napięcie znamionowe czy też obecność dodatkowego wyposażenia. Często wysokiej klasy konserwatory do lodów dysponują wbudowanymi agregatami o satysfakcjonującej wydajności, automatycznym odszranianiem i odparowaniem kondensatu, świetlówkami, a także elektronicznymi regulatorami oraz rejestratorami temperatury. Duża część produktów umożliwia jednocześnie dokupienie dodatkowego wyposażenia konserwatora. Należą do niego między innymi:

 

Jeśli szukasz niezawodnego sprzętu do lokalu gastronomicznego (restauracji, kawiarni, lodziarni, cukierni), zapoznaj się z produktami z oferty naszego sklepu. Od lat starannie kompletujemy nasz asortyment, wybierając wyłącznie propozycje od sprawdzonych producentów. Dystrybuujemy wiele urządzeń, maszyn oraz akcesoriów, dzięki którym codzienne obowiązki są zdecydowanie mniej uciążliwe. Konserwatory do lodów zaliczają się do podstawowego wyposażenia, którego obecność warunkuje ostateczny sukces. Dobrze dopasowany do specyfiki lokalu model zwróci uwagę klientów, a pracownikom, którzy ich obsługują, znacząco ułatwi funkcjonowanie. Sprawdź, jakie produkty dla Ciebie przygotowaliśmy i nie wahaj się przed złożeniem zamówienia.