Uzdatnianie wody

W lokalach gastronomicznych panuje wysoka świadomość, co do tego, jak ważne jest uzdatnianie wody. Składnik, jakim jest sama woda, pojawia się w restauracji praktycznie na każdym etapie pracy. Twarda woda negatywnie wpływa na pracę urządzeń gastronomicznych. Tymczasem powstający na nim tzw. kamień kotłowy, nie tylko prowadzi do ich niszczenia, ale często też powoduje utratę gwarancji.  Nieprzefiltrowana woda może zepsuć smak nawet najbardziej wyrafinowanej potrawy.

czytaj więcej

Faworyci miesiąca

Najlepsze ceny

Najlepsze marki

Niedoświadczeni restauratorzy mają opory przed nabywaniem dodatkowego sprzętu oraz produktów, których zadaniem jest uzdatnianie wody. Niestety, wiele na tym tracą, ponieważ niszczą w ten sposób zakupione wcześniej (z pewnością nie bez wysiłku finansowego) urządzenia gastronomiczne. Dzięki swojej ofercie pomagamy w skutecznym uzdatnianiu wody w restauracji. Pomagamy również w procesie, jakim jest demineralizacja wody poprzez produkty posiadające układ częściowej demineralizacji wody. Jego zadaniem jest usuwanie z wody soli, które się w niej rozpuściły. Jest on przystosowany do pieców konwekcyjno-parowych oraz kostkarek do lodu.

Przekonaj się, jak ważne jest uzdatnianie wody w Twojej restauracji

Korzystając z oferty naszego sklepu, dbasz o uzdatnianie wody, jeden z najważniejszych elementów właściwego funkcjonowania Twojego lokalu gastronomicznego. Zapewniasz w ten sposób bezpieczne i długotrwałe użytkowanie sprzętu oraz świeżą, zdrową wodę dla swoich gości.