Piece piekarnicze
Produktów: 20Piec piekarniczy jest niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni, w której przygotowuje się wypieki. Wśród nowoczesnych urządzeń tego typu szczególnie warte polecenia są piece konwekcyjne i konwekcyjno-parowe. Posiadają specjalny układ grzewczy, który sprawia, że temperatura wewnątrz urządzenia rozkłada się równomiernie, a przygotowywane w nim potrawy nie wysychają i są równo wypieczone w każdym miejscu. Zakup pieca piekarniczego konwekcyjnego przekłada się również oszczędność energii elektrycznej. Dostępne modele pieców piekarniczych mają różne pojemności, dzięki czemu znajdują zastosowanie zarówno w małych, domowych kuchniach (urządzenia o pojemności do 19 l), jak i profesjonalnych lokalach gastronomicznych. Szczególnie dużą popularnością cieszą się te pochodzące od uznanych producentów: Hendi, Bartscher czy Unox.

Piec konwekcyjno-parowy Retigo Orange Vision 623
28 826,28 zł30 996,00 zł
Wysyłamy w 24 godziny

4 439,13 zł4 672,77 zł
Wysyłamy w 24 godziny

5 782,91 zł6 087,27 zł
Wysyłamy w 24 godziny

6 495,69 zł6 837,57 zł
Wysyłamy w 24 godziny

37 195,20 zł46 494,00 zł
Wysyłamy w 24 godziny

6 425,58 zł6 763,77 zł
Wysyłamy w 24 godziny

1 718,20 zł2 987,67 zł
Wysyłamy w 24 godziny

2 976,98 zł3 721,23 zł
Dostarczamy w 6-8 dni

8 767,44 zł10 959,30 zł
Dostarczamy w 3-4 tygodnie

6 464,88 zł8 081,10 zł
Dostarczamy w 3-4 tygodnie

7 507,92 zł9 384,90 zł
Dostarczamy w 3-4 tygodnie

12 260,64 zł15 325,80 zł
Dostarczamy w 3-4 tygodnie

6 159,84 zł7 699,80 zł
Dostarczamy w 3-4 tygodnie

10 194,24 zł12 742,80 zł
Dostarczamy w 3-4 tygodnie
Konwekcyjne piece piekarnicze
Wśród nowoczesnych pieców piekarniczych prym wiodą piece konwekcyjne. Technologia, jaką wykorzystują pozwala na znacznie szybsze przygotowywaniu pieczywa, co przekłada się energooszczędność i wydajność. Zbudowane są z komory, wyposażonej w system grzewczy oraz termoobieg. Konwekcyjne piece piekarnicze służą zarówno do podgrzewania, jak i wypiekania pieczywa i bułek. Ich ważną cechą jest również układ nawilżający, który zapewnia odpowiednią wilgotność dań, które się w nich przygotowuje. Wszystkie dostępne modele mają przeszklone drzwi i profesjonalny układ sterowniczy, który pozwala na dokładne kontrolowanie postępów pracy.
Piece piekarniczo-cukiernicze, konwekcyjno-parowe
Piece piekarniczo-cukiernicze są konstruowane tak, żeby minimalizować utratę energii cieplnej poprzez doskonałą izolację ścian i zastosowanie specjalistycznych uszczelek drzwiowych. Z kolei intuicyjna obsługa sprawia, że z przygotowaniem wypieków poradzi sobie każdy, nawet najmniejszy stażem adept sztuki piekarniczej. Profesjonalne piece piekarnicze pracują w trybach konwekcyjno-parowych. W zależności od wybranego programu pracy, mogą generować parę o temperaturze od 30 do 130°C, a także gorące powietrze bądź kombinację pary i gorącego powietrza. W piecach konwekcyjno-parowych stale mierzona jest wilgotność w komorze i w zależności od jej poziomu, mamy możliwość zwiększenia wilgotności wewnątrz pieca lub odprowadzenie pary na zewnątrz, co przekłada się na oszczędność czasu i pieniędzy.