Regały

Magazyny i zaplecza kuchenne należy organizować tak, żeby potrzebne artykuły spożywcze i akcesoria były łatwo dostępne i zapewniały ergonomię. Takie efekty osiąga się, dzięki wyposażeniu pomieszczeń magazynowych w odpowiednie do tego celu regały magazynowe. Najczęściej są wykonane ze stali nierdzewnej, dzięki czemu zapewniają nie tylko dużo miejsca do przechowywania, ale także wytrzymałość na obciążenia, uszkodzenia czy działanie temperatury. Regały gastronomiczne wykonane ze stali nierdzewnej ułatwiają sprostanie restrykcyjnym normom sanitarnym. Spośród wielu dostępnych modeli można wybrać m.in. regały wolnostojące, jezdne, z półkami stałymi i perforowanymi, a także o różnej liczbie półek.

czytaj więcej

Nowe produkty

Faworyci miesiąca

Najlepsze ceny

Najlepsze marki

Wytrzymałe regały magazynowe

Uporządkowanie produktów spożywczych i przyrządów kuchennych wpływa na szybkość obsługiwania gości i ogólną organizację pracy. Nie mniej istotna jest przy tym oszczędności miejsca, w zwykle niewielkich spiżarniach czy przestrzeniach magazynowych. Regały gastronomiczne powinny w jak największym stopniu ułatwiać dostęp do towarów i przyrządów, a przy tym pozwalać na najbardziej efektywne zagospodarowanie przestrzeni. Są dostępne w wielu różnych rozmiarach. Szczególnie przydatne są regały narożne, a także regały jezdne oraz te na tace i pojemniki. Istotną zaletą profesjonalnych regałów dla gastronomii jest możliwość ich łączenia w ciągi, dzięki specjalnym hakom, a także opcja regulacji nóżek. Regały nierdzewne dają także gwarancję niezawodności i trwałości na lata.