Hendi/
Piec konwekcyjno-parowy SAPIENS, elektryczny z bezpośrednim natryskiem 10x GN 2/1 lub 20x GN 1/1

Piec konwekcyjno-parowy SAPIENS, elektryczny z bezpośrednim natryskiem 10x GN 2/1 lub 20x GN 1/1

kod produktu: 007639, producent: Hendi

75 900,00 zł netto
93 357,00 zł brutto
Ilośćszt.

Koszt dostawy: 0 zł

Wycofany

Ocena produktu: 3.3
Na podstawie 4 opinii
Skontaktuj się z nami
Potrzebujesz pomocy?
Skontaktuj się z nami

telefon: (+48) 696 893 705

pn.- pt. 9:00 do 17:00

Tagi:#piec gastronomiczny

Opis produktu

Piec konwekcyjno-parowy SAPIENS, elektryczny z bezpośrednim natryskiem 10x GN 2/1 lub 20x GN 1/1 Hendi SAEV102

SPECYFIKACJA FUNKCJONALNA:

Budowa:

  • Idealnie gładka, szczelna komora
  • Drzwi z podwójną hartowaną szybą, komorą powietrzną i wewnętrzną szybą odbijającą ciepło zmniejszają emisję ciepła w stronę operatora i podnoszą wydajność urządzenia
  • Składana szyba wewnętrzna umożliwiająca łatwe czyszczenie
  • Regulowany zawias zapewniający optymalne uszczelnienie
  • Zdejmowany deflektor, ułatwiający dostęp do komory wentylatora i jej czyszczenie
  • Współczynnik szczelności IPX5

Tryb gotowania:

  • Tryb automatyczny, ponad 90 zapisanych programów, łącznie z programami odgrzewania na talerzu lub w pojemniku- Możliwość programowania i zapisania 99 programów pieczenia (maksymalnie po 4 cykle)
  • Gotowanie ręczne w trzech trybach: tryb konwekcyjny w zakresie od 30°C do 300°C, tryb parowy w zakresie od 30°C do 130°C, tryb konwekcyjno-parowy w zakresie od 30°C do 300°C
  • Gotowanie ręczne w 4 cyklach w sekwencji automatycznej dla różnych trybów gotowania, utrzymania temperatury oraz sterowania wylotem pary
  • Pieczenie z sondą (ustawienie i kontrola temperatury wewnątrz potrawy) (opcja)
  • AUTOCLIMA® – automatyczny system pomiaru i kontroli wilgotności w komorze pieca
  • FAST-DRY® – system szybkiego osuszania komory

Wyposażenie:

  • Wyświetlacz alfanumeryczny o wysokiej rozdzielczości
  • Przycisk sterowania 4 cyklami pieczenia z wyświetlaczem LED
  • Przycisk dostępu do zapisanych programów pieczenia i ich zapisywania
  • Pokrętło SCROLLER PLUS z funkcją wyboru i zatwierdzania opcji
  • Nagrzewanie ręczne
  • Bezpośredni natrysk
  • 2 ruszty ze stali nierdzewnej GN 2/1

Sterowanie:

  • Autodiagnostyka przed rozpoczęciem użytkowania urządzenia, opisowe i dźwiękowe sygnalizowanie nieprawidłowego działania
  • System mycia ręcznego z wyjmowanym prysznicem
  • Autorewers (automatyczna zmiana kierunku pracy wentylatora) pozwalająca na równomierne opiekanie
  • Automatyczne, równoległe sterowanie temperaturą w komorze i wnętrzu potrawy, system DELTA T
  • Automatycznie regulowane skraplanie pary
  • Nawilżanie ręczne
  • Oświetlenie halogenowe
  • Sterowanie temperaturą wewnątrz produktu za pomocą sondy czteropunktowej
  • Złącze USB do pobierania danych HACCP, aktualizacji oprogramowania, wgrywania/pobierania programów pieczenia
  • SERVICE – program służący do: kontroli działania płyty elektronicznej i wyświetlacza temperatury sondy. Zegar urządzenia połączony z podstawowymi funkcjami, umożliwiający przeprowadzenie programowanej konserwacji
  • ECOSPEED – dzięki rozpoznaniu ilości i rodzaju przygotowywanego produktu, urządzenie Naboo optymalizuje pobór energii, steruje nim i utrzymuje odpowiednią temperaturę pieczenia, nie dopuszczając do zmian
  • ECOVAPOR – system umożliwia znaczące zmniejszenie zużycia wody i energii dzięki funkcji automatycznego sterowania nasyceniem pary w komorze pieczenia
  • GREEN FINE TUNING – nowy system modulacji palnika i wydajny wymiennik ograniczające utratę mocy i zmniejszające szkodliwe emisje
Specyfikacja produktu

Kod producentaSAEV102

Moc całkowita 31 kW

Wymiary zewnętrzne 1170x895x(H)1040 mm

Napięcie 400 V

Pojemność 10x GN 2/1 lub 20x GN 1/1

Opinie kupujących
  • Jak oceniasz ten produkt?