Wilki do mięsa

Produktów: 54

Wilk do mięsa to popularne urządzenie gastronomiczne często wykorzystywane przez sklepy mięsne, ale również znajdujące się w dobrze wyposażonych restauracjach, serwujących potrawy ze świeżo zmielonego mięsa. Kluczowe elementy maszyny, mające styczność z mięsem, takie jak gardziel, nóż, ślimak oraz sitko wykonane są ze stali nierdzewnej. Proponowane przez nas urządzenia cechują się łatwym dostępem do gardzieli, co powala na szybką wymianę części oraz utrzymanie czystości. Są proste w obsłudze, higieniczne, ciche i niezawodne. Prezentujemy wiele modeli wilków do mięsa. Prezentowane przez nas wilki i maszynki do mielenia mięsa pozwalają ułatwić i usprawnić pracę podczas przygotowywania posiłków. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą.

czytaj więcej

Filtry i Kategorie

Wilki do mięsa to praktyczne urządzenia, które znajdują swoje zastosowanie zarówno w lokalach gastronomicznych lub marketach, jak i wyspecjalizowanych sklepach mięsnych. Stanowią maszynki do mielenia mięsa, które pozwalają skutecznie rozdrobnić ten materiał. Produkty z naszego asortymentu są wykonane z najwyższej jakości materiałów, spośród których warto wyróżnić stal nierdzewną, gwarantującą wieloletnią użyteczność. Intuicyjność obsługi, łatwość czyszczenia i możliwość sprawnego demontażu poszczególnych elementów konstrukcji to przykładowe cechy, na które należy zwrócić uwagę, przeglądając modele widniejące w ofercie naszego sklepu. Staranna konserwacja maszyny to jeden z czynników wpływających na jej długowieczność. Aby jednak być w pełni usatysfakcjonowanym z wieloletniej użyteczności, należy również kłaść nacisk na jakość części do wilków do mięsa. Akcesoria takie jak sitka, noże czy wałki poddaje się intensywnej eksploatacji, przez co są najbardziej narażone na potencjalne awarie. W przypadku sprzętu od renomowanych producentów nie należy się jednak ich obawiać.

Maszynki do mielenia mięsa - urządzenia o dużej użyteczności

Wilki do mielenia mięsa okazują się nieocenionym wsparciem w restauracyjnej kuchni. Dzięki nim możliwa jest wstępna obróbka mięsa, która pozwala później na przyrządzenie aromatycznych dań, takich jak gołąbki lub rolady. W lokalach gastronomicznych ważna jest przede wszystkim wydajność. Wilk do mięsa przemysłowy jest w stanie przetworzyć nawet 300 kg mięsa na godzinę. Z pewnością zatem wszystkie jego komponenty odznaczają nienaganną wytrzymałością, przez co niestraszne mu ciężkie warunki pracy oraz wzmożone użytkowanie.

 

Części do wilków do mięsa, które mają bezpośredni kontakt z obrabianym materiałem, to:

  • sitko,
  • gardziel,
  • ślimak,
  • element tnący.

Dbanie o ich czystość stanowi warunek konieczny. Wysokiej jakości urządzenia oferują zatem bezproblemowy dostęp do wnętrza, dzięki czemu wymiana lub usuwanie zabrudzeń z poszczególnych części jest banalnie proste. Produkuje się je z materiałów takich jak stal nierdzewna, aby maksymalnie wydłużyć ich żywotność i zapobiec uszkodzeniom.

Jaki wilk do mięsa sprawdzi się w ciężkich warunkach?

Różnorodność wilków do mięsa powoduje, że sprawdzają się one zarówno w lokalach gastronomicznych, marketach, jak i sklepach mięsnych. Każdy z pewnością znajdzie odpowiednią maszynę. Największą popularnością cieszą się modele oferujące komfort i bezpieczeństwo użytkowania, pracują cicho i mają podwyższony standard higieny. Maszyną, która perfekcyjnie wpisuje się w tę charakterystykę, jest wilk do mięsa Hendi. Zapewnia wydajność na poziomie nawet do 220 kg/h, a dzięki zabezpieczeniu przed przegrzaniem można pracować na nim bez obaw. Komfort użytkowania kształtują również antypoślizgowe nakładki na nóżkach i funkcjonalny przycisk restartujący. Z pewnością nigdy Cię nie zawiedzie, ale jeśli szukasz czegoś innego, zapoznaj się z naszym asortymentem. Znajdziesz w nim również inne elementy wyposażenia sklepu mięsnego, takie jak krajalnice do wędlin czy wagi kalkulacyjne.