Roboty wielofunkcyjne

Produktów: 2

Trudno wyobrazić sobie profesjonalną i nowoczesną kuchnię bez robotów wielofunkcyjnych. Oszczędzają czas i energię kucharzy, a przy tym robią idealne ciasta, kroją warzywa w perfekcyjnie równą kostkę, szatkują, mielą, blendują, słowem – roboty wielofunkcyjne do kuchni to must have każdej restauracji. Przydadzą się również w domu. Jeśli szukasz codziennych ułatwień podczas gotowania, postaw na sprzęt, który nie zawiedzie cię przez lata. Szczególnie przydatny jest np. robot do wyrabiania ciasta albo szatkowania. Kiedy urządzenie pracuje, ty możesz zająć się kolejnymi elementami przygotowania dania. Najlepsze urządzenia wielofunkcyjne do kuchni są wyposażone w ostrza o różnym kształcie, końcówki do mieszania czy mieszania i emulgacji mięsa. Profesjonalne roboty gastronomiczne są wykonane z najwyższej jakość materiałów: stal nierdzewna, poliwęglany, aluminium. Zawarte w zestawie noże będą służyły bez szwanku przez lata, o czym świadczy dołączona do nich gwarancja.

czytaj więcej

Filtry i Kategorie

Z nowoczesnych technologii korzysta się na co dzień niemal bez przerwy, nie warto z nich rezygnować również w kuchni. Niektóre czynności, jakie kucharz robi w trakcie gotowania powinno być wykonywane ręcznie, ale w wielu przypadkach pracowite dłonie kucharza może zastąpić robot wielofunkcyjny do gotowania. Wśród dostępnych na rynku urządzeń są m.in. profesjonalne kutry, miksery, szatkownice i maszyny, w których za równo zmielisz mięso, jak i wyrobisz ciasto. Jakie roboty wielofunkcyjne wybrać do kuchni?

Niezastąpione roboty wielofunkcyjne do gotowania

Niezależnie od tego, czy szukasz urządzenia, które zastąpi cię w prostych czynnościach, jak: blendowanie, mieszanie albo krojenie, czy zaawansowanego robota, pamiętaj o zwróceniu uwagi na kilka ważnych cech.

Czym charakteryzują się dobre roboty wielofunkcyjne?

  • Długi okres gwarancji – roboty kuchenne to nie lada wydatek, powinien być zatem inwestycją na lata, jeśli producent
  • Wysoka jakość materiałów, z jakich są wykonane – sprzęty kuchenne muszą znosić wysokie temperatury, być odporne za zarysowania, obicia czy upadki z blatu, dlatego powinny być zrobione ze stali nierdzewnej, poliwęglanów czy aluminium.
  • Duża pojemność misek i pojemników – blender czy mikser wielofunkcyjny jest łatwiejszy w używaniu (i bezpieczniejszy), jeśli pracuje w sporych rozmiarów misce.
  • Duża moc urządzenia – im większa, tym dłużej robot może pracować bez przerwy.
  • Możliwość mycia elementów w zmywarce – ręczne mycie noży, pojemników, mieszadełek zajmuje mnóstwo czasu, dlatego dobrze, jeśli dołączone d zestawu nadają się do mycia automatycznego w zmywarce.
  • Niewielkie rozmiary – im mniej miejsca robot zajmuje na blacie czy w szafce, tym lepiej.

Wydajny robot wielofunkcyjny do wyrabiania ciasta

Wyrabianie ciasta na pierogi czy pizzę to dość mozolne zadanie, które zabiera sporo czasu i wymaga krzepy. Nic więc dziwnego, że coraz większą popularność zyskują roboty wielofunkcyjne do wyrabiania ciasta. Nie warto jednak inwestować w sprzęt przeznaczony wyłącznie do tej czynności, jeśli wśród dostępnych na rynku urządzeń jest np. kuter gastronomiczny. Nie tylko zagnieciesz w nim ciasto, ale też zmielisz mięso, posiekasz cebulę czy zmiksujesz składniki na krem. Oszczędzasz w ten sposób czas i energię, a także zyskujesz nieprzetworzone przemysłowo składniki, których jakość z pewnością doceni każdy smakosz.