23 marca 2022
[image id=1]
Gałkownice to podstawowe akcesoria w każdej lodziarni. Są niezbędne do sprawnego serwowania deserów. Gałkownice o odpowiednio dobranej pojemności pozwalają właścicielom i menedżerom również na oszacowanie ile porcji lodów...
Wszystko o lodach
7 marca 2022
[image id=1]
Polacy uwielbiają lody. Jemy ich około 5 kg rocznie! I choć nadal najchętniej wybieramy klasyczne smaki, jak wanilia, czekolada, śmietanka czy bakalie, to coraz częściej decydujemy się również na eksperymenty i szukamy w lodach...
1 marca 2022
[image id=1]
Maszyny do lodów to serce każdej lodziarni i cenne wyposażenie kawiarni oraz cukierni. Dobrze dobrane pomagają nie tylko osiągnąć planowany przychód, ale także przygotować lody, które staną się znakiem rozpoznawalnym lokalu i...
16 czerwca 2017
Sprzedaż lodów w cukierni, kawiarni czy lodziarni wymaga zastosowania nowoczesnych urządzeń. Pozwala to zarówno przechowywać lody w odpowiedniej temperaturze, a także efektownie eksponować je klientom. W tym celu doskonale sprawdzają się...
19 maja 2017
Kiedy rozpoczyna się prawdziwa wiosna, w gastronomii rozpoczyna się zwiększony sezon sprzedaży lodów. Aby w pełni wykorzystać ten okres, należy wykonać szereg działań, mogących zapewnić satysfakcjonujące wyniki sprzedaży. Jednym z...
10 lutego 2017
Aby skutecznie sprzedawać lody w kawiarni, cukierni czy innych sklepach i lokalach gastronomicznych, niezbędne jest odpowiednie wyposażenie takiego obiektu. Z pewnością faktyczny smak oferowanych przez Ciebie produktów jest niezwykle ważny,...
12 maja 2016
[image id=2]
Lody i desery lodowe są bardzo popularne i kuszą ludzi w każdym wieku. Szczególnie w okresie wiosenno-letnim ich sprzedaż w cukierniach, lodziarniach, czy kawiarniach jest bardzo wysoka. Chciałbyś w profesjonalny sposób...